12 september 2020

Lezing over de Nieuwe Donorwet

Op donderdag 1 oktober wordt om 14.00 uur een lezing gehouden in Ter Aa over de nieuwe donorwet. De toegang is gratis. Met de huidige richtlijnen kunnen maximaal 88 personen toegelaten worden. U heeft de aankondiging hiervan in onze nieuwsbrief met het laatste maandblad ONS kunnen lezen.

De wet biedt verschillende keuzemogelijkheden, bijvoorbeeld toestemming geven voor donatie van alleen bepaalde organen of weefsels. Daardoor is het onderwerp van deze lezing in Ter Aa niet alleen actueel maar betreft het ook donoren die al wat ouder zijn. Het is daarom zeker ook voor senioren de moeite waard om te komen luisteren.

Denkt u eens aan een hoornvliestransplantatie. Een hoornvlies is weefsel, een soort huid van het oog dat grote invloed heeft op het gezichtsvermogen. De selectie van een donorhoornvlies vindt vooral plaats op basis van de leeftijd van de donor die passend is bij de leeftijd van de ontvanger. Hoe zou u het vinden als u als 50-plusser een donorhoornvlies van een andere 50-plusser ontvangt en daardoor weer goed kunt zien? Geweldig toch!

U kunt zich tot vrijdag 25 september aanmelden via e-mail kboerp-keldonk-boerdonk@hotmail.com of door contact op te nemen met een van onze bestuursleden.