14 april 2022

Lente, seizoen van de wellust

Op donderdag 14 april hield Rini Kerstens in het sport- en ontspanningscentrum Ter Aa op zijn eigen humoristische wijze de lezing over het seizoen de lente.

Er zijn landen waar het altijd warm is of altijd koud. Wij kennen gelukkig vier seizoenen waarvan de lente er een is en na een lange winter zien we uit naar het lengen van de dagen en behaaglijker temperaturen. Maar ook de planten en dieren komen weer volop tot leven. In de lente komt er meer groen, meer dieren en meer zon. Alle bloemen, bomen en planten beginnen weer te groeien. We zien krokussen opduiken uit de grond, er komen blaadjes aan de bomen en het gras wordt steeds langer en groener. De knoppen van bomen en struiken gaan uitlopen en je ziet overal bloesem.

De lente is ook het seizoen van de voortplanting. Bloemen geven reukstoffen af om insecten te lokken. Ook de mannetjes- en vrouwtjesdieren hebben allemaal hun eigen manier en rituelen om elkaar het hof te maken.

Prachtige foto’s van planten en dieren uit de directe omgeving maakten de lezing tot een boeiend geheel waarvan de aanwezigen met volle teugen hebben genoten.