Fietsen in de maanden mei tot en met oktober

Eigenlijk is fietsen de leukste manier om jezelf te verplaatsen. Met je neus in de wind, genietend van alle geuren en kleuren die onze omgeving te bieden heeft. Bovendien ben je er in ons dorp vaak sneller mee dan met de auto, is het milieuvriendelijker en heel goed voor hart en bloedvaten.

Fietsen is een fijne buitenactiviteit die sportief, gezond en gezellig is. Daarom regelt de KBO dat we elke week fietsen in de maanden mei tot en met oktober.

De fietsroutes brengen de seniorfietsers in bekend en minder bekend gebied rond Erp-Keldonk-Boerdonk. De fietsgroep wordt, zoals voorgaande jaren, begeleid door een viertal fietsbegeleiders die voor de extra veiligheid herkenbaar zijn aan de gele KBO-hesjes.

Het coronavirus strooit roet in het eten

Dit jaar is alles anders. Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, heeft de overheid besloten dat het voorlopig tot 1 juni verboden is om in groepsverband activiteiten te ontplooien. Dus moeten we het fietsen zo wie zo tot 1 juni uitstellen. Of we daarna kunnen starten ligt aan de besluitvorming van de regering. Ook de afstand van 1,50 meter die je van elkaar moet houden kan problemen geven.   

Wij houden u op de hoogte

Zodra het sein op groen staat zullen wij u daarover informeren. We fietsen elke donderdagmiddag en vertrekken vanaf het Hertog Janplein. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Iedereen die om 13.30 uur aanwezig is fietst mee. De deelname is gratis.

                       

Overige activiteiten

Ook de overige activiteiten in groepsverband gaan niet door. Op 11 mei was de bedevaart naar Handel gepland. Een mooie traditie die dit jaar wordt onderbroken.

Misschien heb je nu meer tijd en zin om wat vaker op onze website www.kbo-erp-keldonk-boerdonk.nl te kijken. Heb je de site nog niet gezien en ben je toch nieuwsgierig dan kun je voor hulp bellen naar de leden van het Informatiepunt KBO Helpt: Ine van Vugt-van Moorsel (06 81414345), Bernadette Habraken-van den Bergh, Noud de Bijl, Ine Vermunt en Wim van Dijk. Het informatiepunt is in plaats van op dinsdag tussen 14.00 en 15.00 uur in het Raadhuis tijdelijk dagelijks telefonisch of per mail ivvugt@home.nl bereikbaar. Uiteraard kun je ook vragen stellen over andere zaken.

Voor een aantal activiteiten is het seizoen door de maatregelen helaas al vervroegd beëindigd: het kienen, het bridgen, het rikken en jokeren op donderdagmiddag en de Gespreksgroep. Geen gezellige afsluiting maar abrupt. Voor hervatting van activiteiten en de bezoeken van de Commissie Lief en Leed zijn we afhankelijk van de komende ontwikkelingen en maatregelen.

Samen, op gepaste afstand, zijn we sterk. Kijk om naar elkaar.