21 januari 2024

Pretty Woman

 

Op 18 januari vertrokken we onder winterse omstandigheden met de bus naar het Beatrix Theater in Utrecht voor het bijwonen van de musical Pretty Woman. Voor aanvang hebben we nog genoten van een winters diner: hutspot en stamppot van boerenkool met stoofpeertjes, appels met rozijnen, rookworst en sucadelappen. Een heerlijke start van een fantastische avond.

Wij hebben volop genoten van de zang en dans in de musical Pretty Woman waarbij Vivian met haar zwarte knielaarzen met daarin een strip condooms inclusief een glimmende gouden variant (daar komt geen zwemmertje doorheen), de valse zangscène in bad, de snobs in de dure kledingzaak, de tranen in de opera en de roos tussen de tanden van zakenman Edward wanneer hij Vivian eindelijk zijn liefde betuigt.

Pretty Woman is geen musical die de bezoeker van zijn stoel blaast of aan het denken zet (hooguit over de man-vrouwverhoudingen die in de afgelopen dertig jaar nogal veranderd zijn). Het is precies wat je ervan verwacht: een hele hoge dosis nostalgie.

Op het einde bezorgde de hele cast ons een kippenvel-moment met het zingen van het lied Pretty Woman en de hele zaal zong uitbundig mee.